joi, 19 iulie 2012

Sistemului de Racire Influenteaza Consumul de Combustibil


O problema pe care majoritatea conducătorilor auto o au, este prețul mare al combustibilului. Dupa cum bine știți, acesta e în continua creștere de câțiva ani, și probabil va urca în continuare nou în anii ce urmează. Ceea ce multi conducători auto nu știu este faptul ca sunt anumite modalități prin care pot reduce consumul de combustibil. Cea mai buna modalitate de a reduce consumul de combustibil al automobilu, e de a va menține mașina în cea mai buna condiție. Gigantii din industria petroliera au recunoscut faptul ca o mașina întreținuta perfect, va consuma mai puțin combustibil. 

Protejati Sistemul de Răcire!

Una dintre cele mai importante sisteme a mașinii, care de regula este ignorata de conducători, este sistemul de răcire. Acesta are scopul de a elimina căldura din jurul motorului, căldura care poate dauna întregii mașini. Daca aveți grija de mașină, în special de radiatorul clima, și de sistemul de răcire, veți economisi combustibil. In momentul în care motorul este răcit cum se cuvine, acesta nu trebuie sa lucreze mai mult decât e nevoie. Acest fapt va duce la un consum redus de combustibil. Pe termen lung, o temperatură normala a motorului va va ajuta sa economisiți bani, și sa prelungiți viata motorului.
Regulile se aplica indiferent de marca mașinii. Fie ca e vorba despre un radiator MAN, sau un radiator Mercedes, aceste reguli trebuiesc urmate. Sistemul de răcire este format din diferite componente. Pompa de apa are scopul de a transporta agentul de răcire prin motor și radiatorul auto. Pompa de apa poate opera în diferite feluri, acest lucru fiind influențat de anul în care mașina a fost făcuta. 
  

Importanta Radiatorului

Radiatorul auto este extrem de important, deoarece are scopul de a menține fluidul de răcire la o temperatură redusa. Un radiator în stare perfecta va menține mașina într-o stare perfecta. In cazul în care radiatorul sau sistemul de climatizare al mașinii nu funcționează la parametrii normali, mașina va avea o performanta scăzută. Furtunurile sistemului de răcire sunt foarte importante deoarece în cazul în care sunt degradate, nu vor putea transmite eficient lichidul de răcire de la radiator la motor. Este important ca furtunurile sa fie schimbate la momentul necesar. Acestea sunt de diferite feluri, furtunurile silicon fiind printre cele mai bune. 

Puteți găsi radiatoare de orice fel pentru o gama vasta de mărci auto la noi pe site. Oferim produse pentru mașini mici și camioane. Consultați produsele de climatizare auto oferite de Radiatoare Oradea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu