miercuri, 8 august 2012

Mituri Despre Radiatoare

Cu toții știm ca radiatorul auto este foarte important. Acesta ajuta la răcirea motorului, ceea ce rezulta într-o mai buna performanta a mașinii. Este posibil sa fi auzit numeroase mituri despre radiatoarele auto, și despre modul în care le puteți proteja. In ceea ce urmează va voi prezenta  unele dintre aceste mituri. 

Mitul 1: Mașina Trebuie Oprita Când Motorul se Supraîncălzește 

Nu are rost sa ascultați acest sfat, deoarece este unul nefolositor. Motorul se răcește datorita aerului și a lichidului de răcire, care trece prin radiator. In unele situații, cea mai buna soluție este sa măriți viteza, pentru ca aerul și lichidul de răcire sa parcurgă mai bine radiatorul. 

O alta soluție, este de a porni căldura în mașină. Desigur, temperatura în mașină va creste, lucru nu tocmai plăcut, dar măcar astfel veți putea reduce temperatura motorului. 

Mitul 2: Insectele Pot Distruge Radiatorul

Acest lucru este posibil, dar circumstanțele ar trebui sa fie extreme. De exemplu, ar trebui sa rulați mașina la viteza maxima printr-un roi de insecte, ceea ce este improbabil. Chiar dacă locuiți în zone unde sunt multe insecte, cele lovite de mașină vor rămâne pe radiator. 


Deoarece radiatorul este fierbinte, acestea se vor usca, și pot fi îndepărtate ușor cu ajutorul apei. Atât timp cat mașina este ținută curata, nu are rost sa va faceți griji din cauza insectelor. 

Mitul 3: Nu Contează dacă Radiatorul are Scurgere

Sistemul de răcire va avea de suferit dacă lichidul de răcire se scurge din sistemul de răcire. Daca radiatorul clima este crăpat, în cele din urma va ceda în totalitate, ceea ce va duce la pierderea întregului lichid de răcire. Același lucru se va întâmpla dacă furtunul siliconic este crăpat: va ceda în totalitate. 

Mitul 4: Orice Antigel este La Fel

Din păcate, acest lucru nu este adevărat. Unele mărci mari de mașini, printre care Porsche anulează garanția în cazul în care nu folosiți antigelul recomandat de ei. Este important sa citiți manualul mașinii, și sa vedeți ce antigel este recomandat pentru mașină. 

Antigelul este similar cu uleiul din punctul de vedere al importantei și din moment ce folosiți un anumit ulei pentru mașină la fel ar trebui făcut și cu antigelul. 

Dupa cum vedeți, nu toate miturile sau sfaturile despre radiatoarele auto sunt adevărate. Este important sa consultați niște profesioniști în cazul în care radiatorul are probleme. Cumpărați doar cele mai bune produse și mergeți doar la service-uri autorizate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu